Fine
Dining

Very close

Modern fine dining is associated with culinary metropolises and less with Grenzach-Whylen on the border with France and Switzerland.
The father and son team of Rainer and Nicolai Wiedmer have impressively managed to be the final touch regarding taste in the region at an international level without forgetting their roots in southern Baden.
In recent years, the Wiedmer team has not only earned 1 Michelin star and two red toques in Gault-Millau but has also welcomed numerous guests to one of the 100 most beautiful hotel restaurants in Germany according to GEO magazine.

Let yourself fall into the depths of the various nuances of taste and discover the unerring feel for every detail in one of Germany’s most exciting culinary addresses.

Nicolai
Wiedmer

A source of inspiration for special moments

The young Michelin-starred chef and his team of around 30 people manage to break new ground with every course that feels like home. Wiedmer is a source of inspiration – not only in the kitchen, but now also as a representative of the scene in the region. He sees himself not only as a chef, but also as a host. As such, he succeeds in not only welcoming every guest, but literally embracing them with his knack and art – more intensively and for longer than they are used to.

The awards from the most prestigious institutions are therefore logically the next step in Wiedmer’s professional career, but certainly not the last. He still has big plans.

Menu and opening hours

Business Lunch & small Tasting Menu
Wednesday – Friday 12:00 – 13:30

Tasting Menu & À la Carte
Wednesday – Saturday 18:30 – 20:30
Sunday 12:00 – 13:30 / 18:30 – 20:30

Arrive in the moment

Feel good and enjoy

With 44 rooms and 2 suites, our lifestyle and design hotel in the direct vicinity of Switzerland has been your home for an unforgettable time since 2014. Stylishly furnished with furniture from Vitra and Polyform, the hotel reflects our standards of quality and design in every detail and makes you feel immediately at home in our family business.

At Hotel Eckert you will find everything you need to relax after a successful day on the road or to enjoy a special weekend with our excellent cuisine. The swimming pool, sunbathing lawn and fitness room will help you with this, as will the facilities in the rooms and, finally, our service staff, who are always there for you.
We will help you to arrive – at the hotel and in the moment.

Information

About the hotel

Restaurant focus: Fine Dining
Rating: 1 star Guide Michelin / 3 toques Gault&Millau
Seating capacity: 50-100
Number of rooms: 45 rooms plus one suite
Parking: free of charge
WLAN: free of charge
Breakfast: weekdays 06:30-10 am, weekends and Sundays and public holidays from 07:30 to 10:30 am

Contact us

Your concern in good hands

Hotel Eckert
Rainer Wiedmer
Baslerstrasse 20
D-79639 Grenzach-Wyhlen
Tel: +49 7624 91720

Eckert Restaurant Wio GmbH
Nicolai P. Wiedmer
Baslerstrasse 20
D-79639 Grenzach-Wyhlen
Tel: +49 7624 91720

Nächste Woche findet bei uns im @eckertgrenzach das nächste Event statt: 

⭐️ Das 6 Hands Dinner mit @benjaminunger79, @oliver_roeder und @nicolaiwiedmer 🍾 🥂 

Für die Fussball-Fans: wir werden das EM-Finale im Nebenzimmer übertragen ⚽️
Unsere veganen Auberginen Ravioli 🍆 
⭐️ serviert mit einer Pilzbrühe und Thai Basilikum! 🌿 

#finedining #vegan #veganfood #veganrecipes #michelinstar #neverendingstory #lörrach #basel
Kennt ihr schon unser Mittagsmenu?

Jede Woche gibt es eine neue Auswahl aus Fleisch 🥩, Fisch 🎣 & Vegan 🌱 

Ihr könnt 2-4 Gänge wählen - ab 34€ 

Im Sommer in unserem schönen Garten 🌳 oder innen 🪩

Klingt das gut? Wir freuen uns auf Euch! 💚
Wir sind in Jubelstimmung 🎈🪩❤️

Zum siebten Mal halten wir nun unsere heiss begehrte Michelin-Plakete in der Hand. Stolzer könnten wir kaum sein! 

Auf dem Bild seht ihr die Künstler hinter diesem Erfolg. Diese jubeln stellvertretend für das ganze Team - denn leider fehlen hier einige darauf. Euch allen gilt unser Dank! 🫶🏻🍾‼️

Und der Dank geht auch an unsere Gäste und Freunde! 
Eure Unterstützung ist von so hohem Wert für unsere Arbeit - Tausend Dank für Eure Besuche, Treue und Freundschaft! 🥰

Bis bald - Euer Nicolai und das Eckert-Team 😘
Wir kommen zu Dir! 🍽️

Wir lieben Caterings: 
Egal ob private Dinner für 6 Personen, Sommerparty im Garten für 100 Personen oder ein Firmenevent für 1000 Personen. 
Wir haben die passenden Ideen, Ausstattung und Freude um diese Events mit und für Euch umzusetzen!

Sprecht uns gerne an 📞🍾
Nächste Woche findet bei uns im @eckertgrenzach das nächste Event statt: 

⭐️ Das 6 Hands Dinner mit @benjaminunger79, @oliver_roeder und @nicolaiwiedmer 🍾 🥂 

Für die Fussball-Fans: wir werden das EM-Finale im Nebenzimmer übertragen ⚽️
Unsere veganen Auberginen Ravioli 🍆 
⭐️ serviert mit einer Pilzbrühe und Thai Basilikum! 🌿 

#finedining #vegan #veganfood #veganrecipes #michelinstar #neverendingstory #lörrach #basel
Kennt ihr schon unser Mittagsmenu?

Jede Woche gibt es eine neue Auswahl aus Fleisch 🥩, Fisch 🎣 & Vegan 🌱 

Ihr könnt 2-4 Gänge wählen - ab 34€ 

Im Sommer in unserem schönen Garten 🌳 oder innen 🪩

Klingt das gut? Wir freuen uns auf Euch! 💚
Wir sind in Jubelstimmung 🎈🪩❤️

Zum siebten Mal halten wir nun unsere heiss begehrte Michelin-Plakete in der Hand. Stolzer könnten wir kaum sein! 

Auf dem Bild seht ihr die Künstler hinter diesem Erfolg. Diese jubeln stellvertretend für das ganze Team - denn leider fehlen hier einige darauf. Euch allen gilt unser Dank! 🫶🏻🍾‼️

Und der Dank geht auch an unsere Gäste und Freunde! 
Eure Unterstützung ist von so hohem Wert für unsere Arbeit - Tausend Dank für Eure Besuche, Treue und Freundschaft! 🥰

Bis bald - Euer Nicolai und das Eckert-Team 😘